Proje ile AB Başkanlığı ile yerel medya arasındaki mevcut iletişim ağının daha da güçlendirilmesi, yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanmıştır. Projenin birinci fazı yaklaşık 155.000 £ bütçe ile 2011 yılı Mayıs ayı ile 2012 yılı Mart ayları arasında, ikinci fazı ise yaklaşık 120.000 £ bütçe ile 2012 yılı Aralık ayı ile 2013 yılı Haziran ayları arasında uygulanmıştır. Birinci faz İstanbul, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, İzmir, Muğla ve Mersin illerinde, ikinci faz ise Afyonkarahisar, Balıkesir, Isparta, Karabük, Kayseri, Siirt ve Artvin illerinde uygulanmıştır.
Projeler kapsamında, Türkiye’nin 17 ilinde yerel medya mensuplarının katılımıyla bölgesel bilgilendirme seminerleri düzenlenmiştir. Bilgilendirme seminerlerinde, katılımcılar AB Bakanlığı yöneticileri tarafından, AB sürecimiz, sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirildi. AB Başkanlığının yanı sıra, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo-Televizyon Üst Kurulu ve Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından da, medyaya sağlanan olanaklar ve AB sürecindeki çalışmalar konusunda katılımcılara bilgi verildi. Medya mensuplarının sivil toplum kuruluşlarından yöneticiler ve temsilciler de panelist olarak seminerlerde yer almıştır.
Seminerlerin tamamlanması ardından, kura ile belirlenen 17 yerel medya mensubu ile Brüksel ve Londra’ya çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bahse konu çalışma ziyareti kapsamında, medya mensupları AB kurumlarını ziyaret etme, yetkililer ve meslektaşlarıyla bir araya gelme ve deneyimlerini paylaşma fırsatını yakalamıştır.