Mersin, Mezitli Tarım ve Doğa Derneği'nin projesi "Tarladan Sofraya ürün İşleme Zinciri" tamamlandı. Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Sivil Toplum Diyaloğu - II Projesi Mikro Hibe Bileşeni kapsamında 4995 Avro destek alan proje 4 ay sürdü. Proje ile Mezitli'de yetiştirilen yaş sebze ve meyvelerin, tarladan sofraya gelene kadarki işleme tekniklerinin geliştirilmesi için İtalya, Bologna'da konumlanmış sivil toplum kuruluşu Unisana ile diyalog oluşturulması amaçlanmıştır.
Projede Türkiye'de yetiştirilen yaş sebze ve meyvelerin, tarladan sofraya gelene kadar gerçekleşen hasat, depolama, paketleme, ambalajlama ve markette satışına yönelik yapılan işleme teknikleri ile İtalya'da uygulanan işleme teknikleri arasındaki farklılıklar yerinde incelendi. İtalya'da yapılan tekniklerin kolay ve uygulanabilir tarafları tespit edildi ve Mersin Mezitli'de 20 komisyoncu ve 11 yaş sebze meyve işleme ve paketleme tesisi ve 12 markete bu konu ile alakalı seminer verildi. Ayrıca proje sonunda çıkarılan proje kitabının çok sayıda paydaşa dağıtılarak gözlemlerin yerelde yayılmasına çaba verildi.