Düzce Valiliği Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2012 Yılı 3. Toplantısı
Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü Dr. İ. Hilal Yıldır ve AB İşleri Uzman Yardımcısı Murat Özçelebi’nin katılımıyla 20 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirildi.
Toplantı Düzce Vali Yardımcısı İl AB Daimi Temas Noktası Muammer Aksoy’un açılış konuşmalarıyla başladı. AB İşleri Uzman Yardımcısı Murat Özçelebi tarafından yapılan “AB Hibe Programları” sunumu sonrasında Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü Dr. İ. Hilal YILDIR tarafından “Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi”nin tanıtımı yapılmıştır. Bu tanıtım, projenin başlangıcı niteliği taşıyan 19 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen “SEI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Teknik Açılış Toplantısı”ndan sonra gerçekleştirilen ilk tanıtım sunumu olma niteliği taşıyor.
“SEI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” ile Valiliklerin Avrupa Birliği ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Proje Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından illerimize yönelik olarak uygulanmış ve uygulanmakta olan projeleri tamamlayıcı nitelik taşıyor. Düzce’nin de yer aldığı 20 pilot ilde 24 ay süreyle uygulanacak projenin bütçesi ise 1.950.000 Avro.