X
Haberler
“Şehir Eşleştirme” Konulu TWIN Çalıştaylarının İkincisi Çanakkale’de Gerçekleşti

Published on 27 Eylül 2019 Cuma

“Şehir Eşleştirme” Konulu TWIN Çalıştaylarının İkincisi Çanakkale’de Gerçekleşti

Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Projesi kapsamında düzenlenen “Şehir Eşleştirme Konulu Tematik Çalıştay” 18-19 Eylül 2019’da Çanakkale’de gerçekleşti.

Programın birinci günü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Gülşad YALPU’nun ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı A. Hakan ATİK’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış bölümünden sonra Prof. Dr. Birgül DEMİRTAŞ, Sinan ÖZDEN ve Sadun EMREALP’in moderatörlüğünde, “Şehir Eşleştirme ve Kent Diplomasisi” ve “Sürdürülebilir Şehir Eşleştirme” başlığı altında oturumlar düzenlendi. Üç grup halinde yürütülen oturumlarda yerel yönetim temsilcileri tarafından şehir eşleştirme alanında akıllı şehir uygulamalarından yararlanılması ve örnek uygulamalar, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, kent refahının artırılması ve sürdürülebilir yerel kalkınma için kent diplomasisinden nasıl ve hangi araçlar yoluyla yararlanılabilineceği, şehir eşleştirmenin sürdürülebilir olması için yasal ve kurumsal çerçevede yapılması gereken değişiklikler ve iyileştirmeler gibi konular tartışıldı. Grup çalışmalarının sonuçları ortak oturumda tüm katılımcılara sunuldu.

Çalıştayın ikinci günü ise Çanakkale Troya Müzesinde Türkiye Bilişim Vakfı, Novusens Akıllı Şehir Enstitüsü, Kale Grup ve Çanakkale Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen “Akıllı ve Sürdürülebilir Kentler Zirvesi” ile oluşturulan ortak program kapsamında sürdürüldü. Program, Kale Grup Başkanı Zeynep BODUR OKYAY, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk ECZACIBAŞI, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Bülent ÖZCAN ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Program daha sonra “Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik”, “Akıllı ve Sürdürülebilir Çevre” ve TWIN Projesi kilit paydaşlarının ve hibe projelerinin temsilcilerinin panelist olduğu “Şehir Eşleştirme ve Akıllı Şehirler” konularında gerçekleştirilen panellerle devam etti. Moderatörlüğünü Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Kayhan ÖZÜM’ün yaptığı “Şehir Eşleştirme ve Akıllı Şehirler” paneline Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünden Akıllı Şehirler Şube Müdürü Hakan GÜVEN, Türkiye Belediyeler Birliğinden Hüseyin YILDIRIM, Çorum Belediyesi tarafından uygulanan Akıllı Şehirler İçin Yol Haritası Projesinden Ömer MAZ ve Çanakkale Belediyesi tarafından uygulanan Geleceğin Akıllı Şehirleri İçin Ortaklık Projesinden Hale Evrim AKMAN panelist olarak katıldı.

Etkinlikte ayrıca Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık ve Akıllı Şehirler için Yol Haritası Projeleri olmak üzere Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında uygulanan hibe projelerinin tanıtımı yapıldı. 

Sayfa Görüntülenme Sayısı (1928)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !