T.C. Aydın Valiliği Fotoğraf Maratonu
Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yürütülen, GEKA’nın desteklediği Aydın İl Tanıtım Projesikapsamında 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında 'T.C. Aydın Valiliği Fotoğraf Maratonu' düzenlendi. Aydın'ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla düzenlenen ve 195 fotoğraf sanatçısının katıldığı “T.C. Aydın Valiliği Fotoğraf Maratonu”nda Aydın’ın tarihi, turistik, doğal ve kültürel zenginliğini yansıtan birbirinden güzel fotoğraflar çekildi.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun desteğiyle gerçekleştirilen ve 4 gün süren Aydın Valiliği Fotoğraf Maratonu, ödül töreni son ile buldu. Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nde yapılan törene Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcıları Mustafa Hulusi Arat ve Yücel Gemici, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, İl Jandarma Komutanı Mesut İnan, kurum müdürleri ve fotoğraf sanatçıları katıldı.
Aydın Valiliği Fotoğraf Maratonu'na, Türkiye'nin farklı şehirlerinden 195 fotoğraf sanatçısı katıldı. Sayın Valimiz, Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Beyhan Özdemir, fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral, Mustafa Seven ve Timurtaş Onan'dan oluşan jüri heyeti; sanatçıların Danişment, Tralleis, Sultanhisar, Karacasu, Afrodisias, Magnesia, Priene, Milet, Apollon Tapınağı, Altınkum, Bafa Gölü, Latmos, Doğanbey, Karina, Çine Alabanda, Karpuzlu Alinda, Kuşadası, Güzelçamlı, Milli Park, Didim ve koylarda çektiği 759 fotoğrafı değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda Fatma Demir, Havva Alfahad ve Mehmet Aslan başarı, Esmaeil Shahsavan, Havva Alfahad ve Özgür Köksal mansiyon, Oğuz İpçi Afrodisias Ara Güler Özel Ödülü'nü almaya hak kazandı. 40 sanatçının fotoğrafları da sergilenmeye değer bulundu.