X
Haberler
Hasta, Yaşlı ve Engellilerde Evde Bakım Uygulamaları Projesi Manisa'da Devam Ediyor

Published on 8 Kasım 2016 Salı

Hasta, Yaşlı ve Engellilerde Evde Bakım Uygulamaları Projesi Manisa'da Devam Ediyor

Etkinlik Tarihi: 27.10.2016 14:00 - 16:00 Etkinliği aktar

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında 230.000 € ile finanse edilen ve Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinasyonunda, Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Hasta, Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım Uygulamaları” adlı proje kapsamında 27.10.2016 tarihinde Elginkan Vakfı Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi konferans salonunda Mesleki Eğitimin Önündeki Engeller ve Mesleki Eğitimin İstihdamdaki Rolü” konulu seminer düzenlendi.

 

Avrupa Birliği İnsan Kaynakları Operasyonel Programı başlığı altında yürütülen projenin faaliyetlerinden biri olan seminer, Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosunun koordinasyonunda gerçekleştirildi. Seminere, Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili, yetkililer, proje kapsamındaki kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan seminerde ilk olarak Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler İl Koordinatörü Ural SEVENER söz alarak Manisa ilindeki ulusal ve uluslararası hibe fon kaynaklarının kullanımı konusunda genel bilgi verdi. Proje Koordinatörü Derya Deniz GÜVEN hali hazırda yürütülmekte olan proje hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ŞENGÜL söz aldı. Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Hasta, Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım projesinin önemini vurgulayan Şengül daha sonra mesleki eğitimin öneminden ve önündeki engellerden bahsetti.

 

Seminere il dışından katılım sağlayan SGK Strateji Geliştirme Dairesi AB ve Dış İlişkiler Birimi AB Uzmanı Nilüfer ATAGÜN yaptı. SGK tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi veren Atagün, özellikle çocuk sahibi çalışan kadınlara yönelik projelerden söz etti. Kurum olarak mesleki eğitimi geliştirmeyi ve önündeki engelleri kaldırmayı planladıklarını söyleyen Atagün, yürütülen projelerinde bu hedef doğrultusunda olduğunu söyledi.

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa TARLACI sunumunu yaptı. Tarlacı konuşmasında bakanlık olarak hasta, yaşlı ve engelli bakımı için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi ve bu alanla ilgili tüm çalışmaların, projelerin çok değerli olduğunu söyledi. Mesleki eğitimin önündeki engeller ve mesleki eğitimin istihdamdaki rolüne de değinen Tarlacı, ülkemizdeki nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için mesleki eğitimin çok önemli olduğunu belirtti.

Yunusemre ilçesindeki meslek liselerinden 200'ün üzerinde öğrenci ve öğretmenin katıldığı panel 16.00'da sona erdi.

Sayfa Görüntülenme Sayısı (1789)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !