X
Haberler
"Giresun Kızlarını Kazanıyor" Projesi Kapanış Organizasyonu Düzenlendi

Published on 21 Ekim 2016 Cuma

"Giresun Kızlarını Kazanıyor" Projesi Kapanış Organizasyonu Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sözleşme makamı ve MEB’in ana faydalanıcısı olduğu Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı kapsamında uygulanan "Giresun Kızlarını Kazanıyor" adlı projenin kapanış organizasyonu bugün (21.10.2016) yapıldı.
 
Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) 'nin yürütücüsü olduğu proje Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Giresun Halk Eğitimi Merkezi ile Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığında yürütüldü. Projenin amacı ilimizde toplumun farklı kesimleri arasında ortak ve sürdürülebilir uygulama planları geliştirerek kız çocuklarının okula devam oranlarını arttırmaya katkı sağlamaktır. Bu süreçte kız çocuklarının okulu terk etme risk oranlarını zayıflatmak, kız çocuklarının eğitim başarısı için toplumsal hassasiyeti arttırmak ve paydaş kurumların sürdürülebilir katkısını sağlamak için birçok faaliyet gerçekleştirildi.

Projenin okul boyutunda, pilot uygulamalar Giresun Lisesi, Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de içinde yer aldığı 20 Rehber Öğretmen ve Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 20 kız öğrenciye bölgemizde ilk defa Yaşam Koçluğu Eğitimi verildi. Daha sonra 15 Yaşam Koçu kız öğrencin her biri proje süresince 10 kız öğrenciye yaşam koçluğu yaptı. 3 pilot uygulama okulunda kız öğrencilerin ders dışı faaliyetlerinde kullanması için masa, sandalye, kitaplık, oturma grubu, bilgisayar ve çok fonksiyonlu yazıcısı olan çok amaçlı sınıf tefriş edildi. Giresun Rehberlik ve araştırma Merkezinde okul terkini önlemeye yönelik Okul Destek Birimi ve Eğitim Fakültesi bünyesinde Yaşam Koçluğu ve Kariyer Rehberliği Birimleri tefriş edildi. İlimizde okul terk sebeplerini ve okul terk riski olan öğrencileri araştırmak üzere anket-saha araştırması yapıldı ve raporunu eğitim kurumlarına ve paydaş kurumlara teslim edildi.

Öğrenci boyutunda; akademik takviye kursu düzenleyerek 16 hafta süreyle 140'a yakın kız öğrenciye temel branşlarda 96 saat süreli eğitimler verildi. Eğitimlerde MEB'in öğretmenlerinin yanı sıra Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri de görev aldı. Ülkemizde belki de ilk defa akademisyenler, lise öğrencilerinin kurslarında görev aldı. 150 öğrenciye temel branşlarda kaynak ders materyali ihtiyaç sahibi 45 kız öğrenciye ayakkabı, mont, eşofman takımı ve okul formasından oluşan giyim yardımı yapıldı. 150 öğrenciyi özel seansla sinemaya, 80 öğrenciyi Amasya iline geziye götürüldü. Öğrencilere yönelik etkili ders çalışma, motivasyon, geleceğin fırsatları ve iletişim konularında kişisel gelişim eğitimleri gerçekleştirildi. Proje süresince 150 kız öğrenci yaşam koçluğu uygulamasından yararlandı.

Veli boyutunda, çocuklarının okula devama ilişkin görüşmek üzere 180 veliyi evinde, iş yerinde rehber öğretmen ve yaşam koçlarıyla ziyaret edildi. 360 veliye ergen eğitimi, aile içi iletişim ve motivasyonla ilgili eğitimler verildi. Okul hayatını çeşitli sebeplerle yarıda bırakmış kızları açık liseye yönlendirildi. Bu kişileri meslek edindirmek amacıyla Giresun Halk Eğitimi Merkeziyle işbirliğinde Aşçı Çıraklığı Kursu açıldı. Kursa 35 kursiyer kadın devam etmektedir.

Kız çocuklarının eğitimine ilişkin toplumsal farkındalık düzeyini artırmak amacıyla 2 konferans, 1 kariyer günü ve 1 örnek başarı hikayeleri etkinliği gerçekleştirildi ve bir kamu spotu hazırlandı. Giresun’da ilk defa bir kuruluşun hazırladığı spot video RTÜK’ten onaydan geçerek yayınlanması önerilen kamu spotları arasına girerek ulusal kanallarda yayınlandı.

Projeyle ilgili daha fazla bilgi için www.giresunkizlarinikazaniyor.com adresini tıklayınız.



Sayfa Görüntülenme Sayısı (3132)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !