X
Haberler
"LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" Ordu’da Hayata Geçiriliyor.

Published on 11 Ekim 2016 Salı

"LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" Ordu’da Hayata Geçiriliyor.

Türkiye’de, Ordu’nun da içinde yer aldığı 10 ilde uygulanan, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD II Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" Ordu’da hayata geçiriliyor.
   
Ordu Valiliği’nin öncülüğünde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Ordu İl Koordinatörlüğünün destekleriyle yürütülen "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" kapsamında, Ordu’da 2 Yerel Eylem Grubu oluşturuldu.
 
1 Milyar 45 Milyon Avro’luk bir kaynağa sahip olan "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi"nin Ordu’daki uygulaması için, Perşembe, Çamaş ve Gürgentepe ilçelerinin ortaklığı, Kabadüz, Ulubey ve Mesudiye ilçelerinin ortaklığı ile 2 ayrı Yerel Eylem Grubu oluşturuldu.
 
"LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" kapsamında oluşturulan Yerel Eylem Gruplarının tanıtımı amacıyla toplantı yapıldı.
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, TKDK Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Yerel Kalkınma Uzmanı Ersin Erdoğan, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Yerel Eylem Grubunda yer alan ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları ile proje yürütücüleri katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) il koordinatörlükleri önceden bazı bölgesel illerde vardı. Ancak, şimdi biraz daha yaygınlaştı. TKDK kaynağının çoğunu Avrupa Birliği’nden sağlıyor. Kırsal bölgeleri dez avantajlı bölgeden çıkarıp, oradaki tarımsal kalkınmayı sağlayacak bir takım projeleri destekliyor” dedi.
 
Geçmişte yeterince proje üretilemediği için TKDK’nın sunduğu kaynaklardan istifade edilemediğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Geçmişte yeterince proje üretilemiyordu. Ancak, şimdi bunlar aşıldı ve proje üreten insanların sayısı da arttı. TKDK projelerinden istifade ederek, önce hangi konularda proje hazırlanabilir? Proje nasıl olmalı? Proje yapıldıktan sonra nasıl istifade ederiz? Bu konularda sizlerin kendinizi geliştirmeniz gerekiyor” diyerek, projenin 10 ilde uygulanacağını ve pilot il olarak Ordu’nun seçildiğini sözlerine ekledi.
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Yerel Kalkınma Uzmanı Ersin Erdoğan tarafından Yerel Eylem Grupları’nın faydalanıcılarına yönelik bir sunum gerçekleştirildi.
 
Projenin yürütüldüğü 10 pilot il içinde sadece Ordu’da Yerel Eylem Gruplarının oluşturulduğuna dikkat çeken Ersin Erdoğan, oluşturulan Yerel Eylem Grupları’nın birer dernek kurarak, öncelik ve strateji belirleme çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.
 
Yerel Eylem Grupları(YEG) kapsamında TKDK’ya yapılacak proje başvurularının tamamına yakınının destekleneceğini belirten Erdoğan, yerel ihtiyaca göre önceliklerin ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla YEG ortağı olan ilçelerde eğitim çalışması yürütüleceğini kaydetti.
 
Toplantı, proje yürütücüleri ile Yerel Eylem Grupları içinde yer alan ilçelerin yöneticilerinin karşılıklı görüş alış-verişi ile devam etti. 
Sayfa Görüntülenme Sayısı (3041)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !