X
Haberler
 Giresun'da "Hayatınızın Direksiyonunda Kim Var" İsimli Konferans Gerçekleştirildi

Published on 4 Mart 2016 Cuma

Giresun'da "Hayatınızın Direksiyonunda Kim Var" İsimli Konferans Gerçekleştirildi

Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘ nin Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı (TRH2.1.IAREFG-II/P03/14) kapsamında yürütücülüğünü yaptığı FEDA EDİLECEK TEK BİR KIZ ÇOCUĞUMUZ YOKTUR! adlı projenin faaliyetleri içerisinde yer alan ve kız çocuklarının özellikle kişisel gelişimlerine destek sağlamak amacı ile Sayın Kemal İSLAMOĞLU’ nun konuşmacı olarak katıldığı ‘’Hayatınızın Direksiyonunda Kim Var!’’ isimli konferans 29/02/2016 tarihinde saat 17:30 da Giresun Uygulama Otelinde düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü/Okul Müdürü Azmi BIÇAKÇI;

‘‘Proje Koordinatör olarak sizlerle birliktelikte böyle bir çalışmada bulunmaktan ötürü duyduğum hazzı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Bir araştırma sonucuna göre gençlerin %76’ sı mutsuz ve bu %76’ yı mutsuz eden nedenlerin başında da gelecek kaygısı birinci sırayı oluşturuyor. Yine aynı araştırmada arkadaşlık kuran gençlerin evlenme oranı %1 olarak veriliyor. Bu iki veriye dayanarak söyleyebilirim ki; mutsuz gençlerimiz okullardan uzaklaştırıyor, devamsızlık yapıyor, okul terkleri yaşanıyor.  Dolayısıyla ülkenin en büyük lisesi yani açık lise dolup taşıyor. Bizim Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarını Artırmak amacıyla yürüttüğümüz bu proje kızlarımızı feda etmemek üzere kurgulanarak hayata geçirilmiştir. 

Öncelikle gençlerimizin her alandaki eksik kazanımlarını gidermek, sosyal bir varlık olduklarının farkına vardırmak, ilişkilerde düzeyli davranmayı ve donanımlı olmalarını sağlamak için uğraş veriyoruz. Okul ile yaşam arasındaki mutluluğu kurmaya çalışıyoruz. Bizler bu temelde yola çıktık. Çünkü bizler bu proje ile gururlanmak, düşündükçe de hoş duygular yaşamak istiyoruz. İşte bu hoş duygulardan birisi sayın Kemal İSLAMOĞLU ile sizleri buluşturmaktır.

Saygıdeğer konuklar sevgili öğrenciler ben sunuş konuşmama son verirken, etkinliği düzenlemede büyük bir coşku ve özveri içerisinde görev yapan mesai arkadaşlarıma, destek veren kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere yoğun mesaisi içerisinde yer veren, kırmayan, etkinliğimize gelen gerek sayın Kemal İSLAMOĞLU’ na gerekse konuk olarak katılan sizlere şükran ve saygılarımı sunuyorum.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.

Yaklaşık iki saat süren konferansta Kemal İSLAMOĞLU;

‘’Toplum içerisinde yaşayan insanların dört evreden geçtiğini, ilk evrede kişinin kendini KURBANolarak gördüğünü ve herkesin (herşeyin) kendine karşı olduğu düşüncesi içerisinde olduğunu, ikinci evrede kişinin GÜÇLENME döneminin başladığını ve başına gelenlere karşı çözüm arayışı içerisine girdiğini, üçüncü evrede kişinin TESLİMİYET aşamasına girerek var olma amacını kavradığını, dördüncü ve son aşamada iseİLHAM İLE AKSİYON içerinde kararlar aldığını vurguladı.’’

 ‘’Korku ile kaygı arasındaki hassas çizgiyi’’

‘’Özellikle gençler arasındaki akran zorbalığı ile başa çıkma yol ve yöntemlerini’’

‘’Akıl ve kalp arasındaki uyumun önemini’’

‘’ Hayatın başımıza gelen olaylardan değil, başımıza gelen olaylar karşısında aldığımız kararlardan oluştuğunu’’

Anlatan İSLAMOĞLU’ na Hayatlarının Direksiyonlarına nasıl geçebileceklerini soran gençlere cevabı ise net oldu:

‘’Sorumluluk alarak.’’

Konferanstan akılda kalanlar:

-    Başarı, her deneyimden öğrenmek ve sabırla mümkündür.

-    Değişim yolunda mutlaka engeller, dirençler olacaktır. Önemli olan sabır ve istikrarla devamdır.

-  Mümkün olan da, imkansız olan da aslında tamamen zihnimizde. Zihninizi neye kodlar ve neye odaklanırsanız o yönde ilerlersiniz.

Konferans İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Necati Akkurt ve Proje Koordinatörü Sayın Azmi BIÇAKÇI’ nın Sayın Kemal İSLAMOĞLU’na Plaket takdimi ile sona erdi.

Konferansa; İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Necati AKKURT, Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Taşkın ALTAY, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ertuğrul TOSUNOĞLU, Proje ortağı okulların yönetici, öğretmen, veli ve öğrencileri katıldı.

Sayfa Görüntülenme Sayısı (2611)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !