X
Haberler
Antalya Valiliği Desteği ile Türkiye İstatistik Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü'nce Başvurusu Yapılacak KA2 Stratejik Ortaklık Projesi Tanıtıldı

Published on 24 Şubat 2016 Çarşamba

Antalya Valiliği Desteği ile Türkiye İstatistik Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü'nce Başvurusu Yapılacak KA2 Stratejik Ortaklık Projesi Tanıtıldı

Antalya Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu'nun ( CEUPA) projeye dayalı çalışma kültürünün yaygınlaşması ve ülkemizin Avrupa Birliği üyelik sürecine yerelden katkı sağlanmasını güçlendirme için kurumlarımıza verdiği destekler sürüyor. Bu amaç doğrultusunda, 2016 Erasmus+ başvuru döneminde CEUPA'nın desteğiyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanmakta olan ve Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklık başlığı altında başvurusu yapılacak olan “ Veri Toplamada Anketör Eğiticilerinin Mesleki Kapasitesi ve Etkinliğinin Arttırılması” isimli proje önerisi 19 Şubat 2016 tarihinde TUİK Akdeniz Bölge Müdürlüğünde yapılan bir toplantı ile yerel ortaklara tanıtıldı. 

TUİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel’in başkanlığında yapılan toplantıya, proje yerel ortakları olan Antalya Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu, Akdeniz Üniversitesi ve İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına “Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık programına başvurusu yapılacak olan proje teklifinde, istatistik üretiminde aktif olarak görev alan anketörlerin eğitimlerine yönelik, anketör eğiticilerinin ve dolayısıyla anketörlerin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması ve anketör mesleğine yönelmek isteyen yetişkinlerin Avrupa standartlarında eğitim almaları amaçlanıyor. TUİK Uzmanlarınca tanıtımı yapılan proje teklifinde, Hollanda ve İspanya’dan belirlenen birer kurum ile ortaklık anlaşmasına varılmış olup, Bosna Hersek ve Makedonya ile ortaklık görüşmeleri halen devam etmektedir.

Projenin hibe alması durumunda Türkiye'den belirlenecek Anketör Eğiticileri Hollanda İstatistik Ofisi tarafından verilecek Eğitici Eğitimi programına katılarak Antalya’da pilot eğitimler başlatacaklar. Bu kapsamda toplantıda, anketör mesleğinin geliştirilmesinde ihtiyaç duyulan eğitim konuları ve yerel-yabancı ortakların görev ve sorumlularına ilişkin ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı, proje teklifinde yerel ortakların rollerinin nihai olarak belirlenmesini teminen yakın bir tarihte yeniden bir toplantı yapılması kararı ile sona erdi.

Sayfa Görüntülenme Sayısı (3531)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !