Avrupa Birliği ile olan üyelik sürecimizde en etkin role sahip çalışmalardan biride Hibe programlarıdır. Bu sebeple farklı alanlarda farklı kesimlere yönelik Hibe Programları düzenlenmektedir. Bu programlardan biri de sivil toplum diyaloğu yolunu açarak farklı kesimlerin bir araya getirilmesi, kültürlerin kaynaştırılması, bilgi alışverişi yolunun açılmasıdır.
Bu sebeple “AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV” projesi kapsamında 9 başlıkta hibe programı açılmıştır. Bu programın daha iyi anlaşılabilmesi için Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı Uzmanı Sayın Yunus Yılmaz’ın katılımı ile 09.04.2015 tarihinde bilgilendirme toplantısı icra edilmiştir.
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü aynı zamanda Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz tarafından, Avrupa Birliğine üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, AB mali kaynaklarının kamu kurumları, STK’lar, özel kuruluşlar ve bireyler tarafından daha etkin kullanılması hakkındaki ve açılış konuşmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy; “Çok kıymetli meslektaşlarım, çok değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Avrupa Birliği fonlarından şüphesiz ki ilimizin daha fazla istifade etmesini istiyoruz. Bunun için sivil toplum örgütlerinin proje hazırlama kapasitelerinin artması yönünde, bu programı düzenledik. Ancak sadece proje hazırlamak ve ilimize para çekmek için bu programı düzenlemiş değiliz. Avrupa Birliği sürecini anlamak Avrupa Birliği ile entegrasyonun ülkemize neler getireceğinin de iyi anlaşması için bu tür programların bir vesile olacağını paylaşmak istiyorum. Diyerek sözlerini tamamlamıştır.
Daha sonra AB Bakanlığı Uzmanı Yunus Yılmaz 9 başlıkta açılan “AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV” programı hakkında bilgilendirme yapmıştır. AB Uzmanı Yunus Yılmaz’ın bilgilendirmelerinden sonra soru cevap faslına geçilmiş ve Sivil Toplum Örgütlerinin program hakkında soruları cevaplandırılmaya çalışılmıştır.