X
Haberler
Türk Asıllı Yabancı Ülkelerde Öğrenim Gören Öğrencilerden Samsun Valiliği'ne Ziyaret

Published on 26 Mart 2015 Perşembe

Türk Asıllı Yabancı Ülkelerde Öğrenim Gören Öğrencilerden Samsun Valiliği'ne Ziyaret

Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen proje ile tarihi miraslarını ve öz kültürlerini daha iyi tanımak amacıyla ilimizde bulunan Türk asıllı öğrenciler Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN’i ziyaret etti.

Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen proje ile tarihi miraslarını, öz kültürlerini, kamu kurumlarını tanımaları ve vatanlarıyla ilgili olarak bilgi sahibi olmaları amacıyla ilimizde bulunan Türk asıllı öğrenciler Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN’i ziyaret etti.

Özellikle yurt dışında yaşayan ve eğitim gören Türk asıllı öğrencileri kabul eden ve ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Sevgili Öğrenciler; öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Burası sizlerin vatanınızdır, memleketininizdir. Dilimizi, kültürümüzü, milli değerlerimizi, örf ve adetlerimizi başka bir ülkede dahi olsanız yaşayın ve yaşatın. Özellikle yurt dışında yaşayan arkadaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları çok yakından biliyorum. Sizler farklı bir ülkede, farklı kültürler arasında yaşamınızı ve eğitiminizi sürdürüyorsunuz. Tüm olumsuzluklara rağmen kesinlikle örf ve adetlerinizi, dilinizi, dininizi, milli benliğinizi, Türk kimliğinizi koruyun ve yaşatın. Bunları yaşayamıyorsanız dahi mutlaka öğrenin. Bütün zamanınızı okumaya ayırın, çok iyi üniversitelerde okuyun, çünkü sizlere oralarda ihtiyacımız var.

Samsun için bizim önümüzde çok önemli hedeflerimiz var. Bunlardan birisi 2017 yılında ilimizde yapılacak olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları .Samsun Valiliği başkanlığında bütün kurumlarımız ile iş birliği içerisinde uluslararası işitme dili öğretiyoruz. Taksiciye, manavcıya, bakkalcıya, yöneticiye ve bütün vatandaşlara 2017 yılına kadar 20 bin civarında vatandaşımıza bu dili öğretmek istiyoruz. Çünkü ilimize 6 bin sporcu, 10 bin spor adamı ve bu sporcularla ilgilenen medya mensubu, turist, gazeteci ve uluslararası arenadan insanlar gelecekler. Bunlarla temas kurarken işitme dilini mutlaka bilmemiz gerekiyor. 

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılında 19 Mayıs 2019 yılını da Samsun bu tarihi önüne ikinci bir tarih olarak koydu. Hedeflerimizin bir kısmını da 2019 yılına yetiştirmeye çalışıyoruz

 Bir diğer hedefimiz de hükümetimizin de kararlı bir şekilde sürdürdüğü 2023 yılı hedefi, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı. Dolayısıyla Türkiye kendisine bir misyon biçti. O da dünyada ekonomisi en iyi 10 ülke arasına girmek. Samsun nüfus itibariyle Türkiye sıralamasında 16. sırada bulunmaktadır. Samsun olarak biz de kendimize 2023 yılında en iyi ilk 10 şehir arasına girmek gibi bir hedef koyduk. Bunlar çok zor şeyler gibi gözüküyor olmasına rağmen küçük dokunuşlarla çok ciddi mesafeler alacağımız bir noktadayız. İnşallah bunu başaracağız. Samsun Büyükşehir olmasına rağmen küçük şehir rahatlığını veriyor.

Samsun özel hastanelerin kişi başına düşen nüfus yoğunluğu itibariyle İstanbul’dan sonra ikinci şehirdir. Şu an 10 tane özel hastanemiz var. Samsun batısında Kızılırmak Deltasının oluşturduğu Bafra Ovası ve doğusunda da Yeşilırmak Nehrinin oluşturduğu Çarşamba Ovasının ortasında yer almaktadır. Bafra Ovamızın içerisinde ayrıca bir kuş cennetimiz bulunmaktadır. Samsun ilçelerinin kendisine özgü özelliği ve tarihi dokusu bulunmaktadır. Sevgili Arkadaşlar; unutmamak için mutlaka günlük veya not tutun. Bu güzel vatan sizlerin de vatanıdır. Ülkenizi sevin ve destek olun. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.”dedi.

Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN konuşmasının ardından ziyarete gelen yurt dışında yaşayan ve eğitim gören Türk asıllı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Sayfa Görüntülenme Sayısı (3757)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !