X
Haberler
Giresun'da  AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kapsamında  Bilgisayar Teknolojileri Sınıfı Açıldı

Published on 25 Mart 2015 Çarşamba

Giresun'da AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kapsamında Bilgisayar Teknolojileri Sınıfı Açıldı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU’

NA MOBİL YAZILIM BİLGİSAYAR SINIFI KURULDU.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında Kurumsal kapasitenin artırılması amacıyla Bilişim Mobil Yazılım Trendi Projesi geliştirilmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir.

Bilişim Mobil Yazılım Trendi Projesi Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Programı(IQVET-II) kapsamında Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği(HEGEM) ile Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu(TBMYO) ve Giresun Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülmektedir.

Proje kapsamında 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat13.30’da Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na Mobil Yazılım Bilgisayar Sınıfı açılışı yapıldı.
 
Açılışta konuşma yapan Dernek Başkanı ve Proje Yasal Temsilcisi Dr. Rahman ÇAKIR; ülkemizin gelişmiş ülkeler kategorisine yükselmesinin yolu teknolojiyi kullanan ve teknolojik ürünler üretebilen nesiller yetiştirmektir. “Proje kapsamında Üniversitemize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan 21 öğretmen/öğretim elemanına 90’ar saatlik IOS Programlama ve Android Programlama eğitimlerini İstanbul’da faaliyet gösteren özel bir firmadan hizmet alarak Giresun’da verdik. Üniversitemizden 4 öğretim elemanı IOS, 4 öğretim elemanı Android eğitimine katıldı. Böylece meslek liselerimizde ve üniversitemizde öğrencilerimizin yeni trend olan mobil programlama ile mobil cihazlara(akıllı telefon, tablet bilgisayar vb.) program geliştirmeyi öğretecek uzman eğitimciler yetiştirdik. Bu eğitimciler ülkemiz için geleceğin programcılarını yetiştirileceği Android ve IOS modülünü hazırlayacaklar ve Ülkemizin hizmetine sunacaklar.
 
Üniversitemiz, Türkiye’de ilklerden olan Mobil Programlama Dersini bu yıl Bilgisayar Programcılığı bölümünde seçmeli ders olarak öğrencilere okutmaktır. Android ve IOS Mobil Programlama eğitimlerini vermek üzere proje kapsamında satın alınan dizüstü bilgisayarlardan oluşan Mobil Bilişim Teknoloji Sınıfının açılışına katılımınız için hepinize teşekkür eder sınıfın üniversitemize hayırlı olmasını dilerim.

Açılışa, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat YAPAR, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir BAYRAM, HEGEM Başkan Yardımcısı Bilgisayar Mühendisi Kamil AKTAŞ, GÜSEM ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emine YALÇIN, Sivil Havacılık MYO Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman SİRKECİ, TBMYO Müdür Yardımcısı İsmail BAYRAM, TBYO Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Görevlisi Ferhat BÜYÜKKALKAN, Tüm Giresun Kültür Turizm Ekonomik kalkınma ile Gelişmeleri Destekleme ve Uygulama Derneği Başkanı Mehmet UZUN, basın temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Sayfa Görüntülenme Sayısı (4230)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !