X
Haberler
Bursa Valiliği 2014 Yılı 2. AB UDYK Toplantısı Yapıldı

Published on 25 Eylül 2014 Perşembe

Bursa Valiliği 2014 Yılı 2. AB UDYK Toplantısı Yapıldı

Bursa Valiliği 2014 Yılı 2. AB UDYK Toplantısı Bursa AB Günleri ile eş zamanlı olarak 18 Eylül 2014 tarihinde 110 kişilik geniş bir katılımla tamamlandı.

 

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) adaylık sürecinde Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin Bursa’daki tüm kurum ve kuruluşları AB sürecine hazırlamak amacıyla 2014 Yılı 2. AB UDYK Toplantısı yapıldı. Bu kapsamda Vali Yardımcısı İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta tarafından Bursa’da AB ile ilgili yapılan çalışmalar ve gelişmeler katılımcılara anlatıldı ve eş zamanlı olarak  ‘Bursa AB Günleri’, ‘AB Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Faslı ve ‘AB Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Faslı’ başlıklarından oluşan beşinci eğitim programıyla devam etti.

 

Avrupa Birliği Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle geçtiğimiz yıl başlayan ‘Bursa AB Günleri’, ‘Proje hazırlama ve yönetim eğitimi’, ‘AB çevre müktesebatı ve yerel yönetimler’ ile ‘AB enerji müktesebatı ve yerel yönetimler’, ‘Ulaştırma müktesebatı ve yerel yönetimler’, ‘Sosyal politika ve istihdam faslı’ ile ‘AB eğitim ve kültür faslı’ eğitimlerinin ardından ‘AB Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Faslı’ ve ‘AB Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Faslı’ başlıklarıyla devam etti.

 

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda düzenlenen eğitim programına, Vali Yardımcısı/İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta, Kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Muammer Karaduman, Bursa Kent Konseyi (BKK) Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Valilik, Kamu Kurum/Kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri personeli ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Vali Yardımcısı İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta yaptığı konuşmada AB Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında 2 yıllık protokol imzaladığını, başından beri çok verimli eğitimler düzenlendiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Bursa Valiliği’nin AB konusunda aktif çalışmalar yaptığını, AB sürecini tabana yaymak açısından projeyi önemli bulduğunu belirtti. Bu kapsamda Türkiye’de devam eden ilk ve tek proje olduğunu anlatan Usta, çok sayıda hibe ve desteklerin açıklandığını, bunlardan faydalanılması durumunda şehre ciddi katkı sağlanacağını söyledi. Eğitime katılan UDYK üyeleri, kamu kurum/kuruluş ve STK temsilcilerinin proje hazırlamasının, hibelerden faydalanılmasının Bursa ilinin bu konudaki başarı grafiğini yükselttiğini, bunun daha da gelişeceğine inandığını söyledi. Eğitimlere katılanlara ve proje hazırlayan kurumlara teşekkür etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından AB Bakanlığı AB İşleri Uzmanı Umut AZAK, ‘Birlik Programları’; AB Bakanlığı AB İşleri Uzmanı ve Koordinatörü Dr. Şebnem GÜRBÜZ, ‘AB Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Faslı’; AB Bakanlığı AB İşleri Uzmanı Mutlu İNCE, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Yakup GÜZEL  ve Sağlık Bakanlığı Uzmanı Özlem Aşkın AKAN da ‘Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Faslı’ konulu sunumlar yaptı. Konuyla ilgili konuşmacılara sorulan çok sayıda soru cevaplandı.

 

Sayfa Görüntülenme Sayısı (3381)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !