X
Haberler
İspanya Heyetinin Muğla Ziyareti

Published on 22 Eylül 2014 Pazartesi

İspanya Heyetinin Muğla Ziyareti

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) faaliyetler arasında yer alan "Şehir Eşleştirme Programı"  kapsamında Muğla ilini ziyaret eden İspanya'nın Castilla La Mancha Bölgesinden yetkililer üç gün boyunca Muğla ilinin ilçelerinde temaslarda bulundu.  

Şehir Eşleştirme Programında Muğla ili "Eko Turizm" başlığı altında İspanya ile eşleşmiş bu kapsamda bölgeye Haziran ayı içerisinde bir ziyaret gerçekleştirmişti. Castilla La Mancha bölgesinde turizm faaliyetlerinin incelenmesinin ardından bölgeden gelen heyet Muğla ilindeki turizm faaliyetlerini inceleme fırsatı buldu. 

Programın il gününe Fethiye ilçesinden hareketle başlayan heyet, Babadağ'da paraşüt deneyimi yaşadıktan sonra yine Fethiye ilçesinde Türk-Yunan mübadelesinden kalan tarihi "Kayaköy'ü" ziyaret etti. Ardından Dalyan-Ortaca- Köyceğiz ilçelerinin arasında kalan Kaunos antik kenti, "Çandır organik köyü" ve Caretta Carettaların bulunduğu İztuzu plajında incelemelerin ardından heyete, Akyaka'da bulunan Mimar Nail Çakırhan evleri tanıtıldı. 

Ziyaretin ikinci gününde resmi makamlarla görüşen heyet sırasıyla Muğla Valisi M. Hakan Güvençer'i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü, Ticaret ve Sanayi Odasını ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında heyete valilikte, belediyede, ticaret odasında ve üniversitede yetkililerce sunumlar yapıldı. 

Ziyaretin üçüncü gününe Marmaris ilçesinde başlayan heyet Marmaris Balevinde incelemelerde bulunduktan sonra Datça Knidos antik kenti ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bodrum'a hareket eden heyet Bodrum Kalesi incelemelerinin ardından şehirden ayrıldı.

Oldukça sıcak ilişkiler kurulan heyet ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi, Castilla La Mancha  Bölgesindeki üniversiteler ile öğrenci değişimlerinin geliştirilmesi, "eko turizm" alanında daha ileri boyutta işbirliği kurulması hususunda söz birliğine varıldı.  

Sayfa Görüntülenme Sayısı (2941)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !