X
Haberler
ARÜ’NÜN DÜZENLEDİĞİ “AVRUPA BİRLİĞİ 73. SERTİFİKA PROGRAMI TAMAMLANDI

Published on 18 Kasım 2013 Pazartesi

ARÜ’NÜN DÜZENLEDİĞİ “AVRUPA BİRLİĞİ 73. SERTİFİKA PROGRAMI TAMAMLANDI

 

ARÜ’NÜN DÜZENLEDİĞİ “AVRUPA BİRLİĞİ 73. SERTİFİKA PROGRAMI TAMAMLANDI

 

Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “Avrupa Birliği 73. Sertifika Programı” 11 Kasım 2013 Pazartesi günü Ardahan Üniversitesi Âşık Şenlik Konferans Salonu’nda başladı. Saat 13.30’dan itibaren başlayan programa, Ardahan İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Deniz Pişkin, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, ARÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Türk, ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal, ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hürriyet Çimen, Gürcistan - Ardahan İş Adamları Derneği Başkanı Vural Badem ve ARÜ’lü akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

 

Programın ilk açış konuşmasını Ardahan Üniversitesi Projeler Koordinatörü ve ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal yaptı. Programın katılımcılar için önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Erginal, “Biz bu toplantıları öğrencilerimizle sınırlı tutmadık.  Akademik ve idari personelimizden, basınımızdan, kamu kurumlarından, emniyetten, belediyeden ve buna benzer birçok farklı kurumlardan gelen insanlar var” diyerek, ARÜ’de düzenlenen seminerlerin geniş bir katılıma açık olduğunu dile getirdi. 

 

Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ise, katılımcıların alacakları eğitimlerin özellikle iş hayatında birtakım avantajlar barındırdığını söyleyerek, “Öğrencilerimizin bu tarz sertifika programlarını takip etmelerinin gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. Sertifika programları kamu veya özel sektörde çalışan ve çalışmayı düşünenlere büyük faydalar sağlayacaktır.”  dedi. 

 

Ardahan İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Avrupa Birliği konusunun yıllardır Türkiye gündeminde yer aldığını ve AB sürecinin son yıllarda önemli bir devlet politikası haline geldiğini belirtti. Avrupa Birliği hakkında toplumun her kesiminin bilgi sahibi olmasının hayati olduğunu da kaydeden Pişkin, “Avrupa Birliği’ne katılım süreci başta akademisyenler olmak üzere, herkesin bilmesi gereken bir konudur.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ilk seminer Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Nail Alkan’ın "Avrupa Birliği Nereye Gidiyor? Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları. AB’ye Üyelik Türkiye’ye Neler Getirecek?" adlı sunumu ile başladı. İlk günkü eğitim seminerinin sonunda Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık tarafından Doç. Dr. M. Nail Alkan’a programa yaptığı katkılardan dolayı bir plaket verildi. 

 

“Avrupa Birliği 73. Sertifika Programı”, 11 – 15 Kasım 2013 tarihleri arasında Ardahan Üniversitesi Sosyal Tesisleri Âşık Şenlik Konferans salonunda yapıldı. Program çerçevesinde gerçekleştirilen 5 günlük eğitim seminerlerinde alanında uzman akademisyenler ve yetkililer tarafından AB’nin oluşumundan AB – Türkiye ilişkilerine kadar birçok konu masaya yatırıldı. 

 

Öğrenciler, akademisyenler ve kamu personelleri tarafından yoğun ilgi gören programda ilk sunumu Gazi Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve TANDEM (Türk-Alman Tandem Dayanışma ve Entegrasyon Derneği) Başkanı Doç. Dr. M. Nail Alkan yaptı. 11 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 13.30’dan itibaren başlayan programda Doç. Dr. Alkan, Avrupa Birliği’nin oluşumu, genişleme süreçleri ve AB-Türkiye ilişkilerini ele aldı. Programın ikinci gününde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Çakmak, “Avrupa Birliği’nin Organları, Çalışma Şekli, Karar Alma Mekanizmaları ve Politikaları” isimli bir sunum gerçekleştirdi. Programın üçüncü gününde, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurt Dışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Dr. Kemal Ramoğlu, “Avrupa Birliği Sosyal Politikaları, Türkiye ve Almanya’da Uygulanan Sosyal Politikaların Bir Değerlendirilmesi” başlıklı bir sunum yaptı. Programın dördüncü gününde ise Prowin Danışmanlık Şirketi’nden Gamze Gedik, “Avrupa Birliği’nin Tarım Politikası ve Uygulamalı KOSGEB/IPARD Projeleri” isimli sunumunda çeşitli teşvik programları ve bu programlardan nasıl yararlanılabileceği hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Öte yandan ARÜ’de seminer veren akademisyenlere ve yetkililere Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık tarafından birer teşekkür belgesi takdim edildi. 

 

Programın tamamlanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan ARÜ Projeler Koordinatörü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal, “Avrupa Birliği 73. Sertifika Programı”nın çok verimli geçtiğini belirtti. Ayrıca Doç. Dr. Erginal, programa katılan ARÜ’lü akademisyenlerin ve öğrencilerin proje yazma ve uygulama konusunda önemli bilgiler kazandıklarını dile getirdi. 

 

 

 

 

Sayfa Görüntülenme Sayısı (5138)
Print
Etkinlik Takvimi
«Temmuz 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !