X
Haberler
Çorum ilinde Avrupa Birliği'ne Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Published on 30 Eylül 2011 Cuma

Çorum ilinde Avrupa Birliği'ne Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu, Genişletilmiş Kurul Toplantısı Vali Nurullah ÇAKIR ve AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet CANGİR'in katılımıyla 29 Eylül'de yapıldı.

Vali Nurullah ÇAKIR, toplantıda yaptığı konuşmasında, toplantının amacına değinerek, AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantılarından birisinin bugün yoğunlaştırılmış bir şekilde yapılacağına vurgu yaptı. AB himayesinde yapılacak olan çalışmaların tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve üniversitelerin takip etmesi gerektiğini söyleyen Vali Nurullah ÇAKIR "Çorum, Türkiye ortalamasının üstünde olmayı hak eden bir il. Çorum'un her alanda Türkiye'ye katma değer sağlayan bir il olmasını planlıyoruz." diyerek, Çorum'un buna hazır olduğunu belirtti. Çorumlu vatandaşlarımızın dünyanın her yerini dolaşarak, Çorum sınırlarına sığmayan bir ruha sahip olduğunu ve bunu kamu alanında da görmek istediklerini belirtti. Vali Nurullah ÇAKIR, AB konusunda millet olarak kendi bünyemize uygun olan ve ihtiyaçlarımızı kapsayan kriterlere uyarak, ülkemizi geliştirme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Toplantıda AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet CANGİR, Türkiye'nin AB süreciyle ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra AB Genel Sekreterliği, Proje Uygulama Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Sinem İÇÖZ, AB Hibe Programları hakkında kurul üyelerine kapsamlı bilgiler verdi.

Sayfa Görüntülenme Sayısı (2767)
Print
Etkinlik Takvimi
«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !