İstanbul Valiliği Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi'nin; İtalya'nın Foligno Belediyesi Koordinatörlüğü'nde 5 farklı ülkeden 7 ortakla yürüteceği AB Komisyonu Grundtvig Çok Ortaklı "Yetişkinlerde Sivil Savunma Bilincinin Geliştirilmesi (CAFE-CIVIC AWARENES FOR ELDERS) Projesi" 22-24 Ekim tarihlerinde İtalya'da gerçekleşen toplantı ile başlamıştır.
İtalyan koordinatör Foligno Belediyesi'nin yanısıra "Perugia Üniversitesi Öğrenci Sivil Savunma Birliği", Polonya'dan "Lodz Beşeri Bilimler ve Ekonomi Akademisi" ile "Lodz Yönetim Akademisi", Avusturya'dan "BEST Eğitim Enstitüsü", Romanya'dan ise "Kırsal Alanlarda Yaşam Boyu Öğrenme Derneği" projede ortak olarak yer almaktadır.
Projenin temel amacı orta yaş üzeri vatandaşlarımızın sivil savunma bilincini ve yeterliğini artırmaktır. Proje kapsamında öncelikle eğitmenlere sonrasında ise orta yaş üstü yetişkinlere eğitim verilecek olup eğitim sonrası simülasyon gerçekleştirilecektir. Proje iki yıl sürecektir.
"Yanlış İstihdam ve İşsizliğin Önlenmesi Amacıyla Lise Çağındaki Öğrencilerin Kariyer Yönelimleri İçin Etkin Bir Araç Geliştirilmesi" isimli LDV Yenilik Transferi Projesine ait çıktıların paylaşıldığı sonuç toplantısı 21 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşmiştir.