X
Haberler
Finansal Ve Ticari Faaliyetleri Öğrenme" Projesinin 6. Ulus Ötesi Hareketliliği Aydın’da gerçekleşti

Published on 4 Ekim 2017 Çarşamba

Finansal Ve Ticari Faaliyetleri Öğrenme" Projesinin 6. Ulus Ötesi Hareketliliği Aydın’da gerçekleşti

"FA.BU.LA - Finansal Ve Ticari Faaliyetleri Öğrenme" Projesinin 6. Ulus Ötesi Hareketliliği Aydın’da gerçekleşti

 

 

"FA.BU.LA - Finansal Ve Ticari Faaliyetleri Öğrenme" Projesinin 6. Ulus Ötesi Hareketliliği 20.06.2017 tarihinde Aydın’da gerçekleşti. Projeye Türkiye, İngiltere, İtalya ve İspanya’dan ilgili okullar katıldı. Toplantıda projenin görünürlüğü ve yaygınlaşma faaliyetlerine karar verildi.

 

Erasmus+ KA2 Karma Okul Ortaklıkları programı kapsamında İtalyan Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan "FA.BU.LA - Finansal Ve Ticari Faaliyetleri Öğrenme" projesinin

İlkokul ve ortaokullarda gençleri girişimcilik ve finansal okuryazarlık konularında motive etmek ve teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

 

Girişimcilik Eğitimi, çocukların kendi işini kurmak için temel becerileri kazanmalarına yardımcı olmayı öngörmektedir. İlimizdeki  proje ortak kuruluşları olan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dr. Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu ve Aydın Genç İşadamları Derneği ile işbirliği içerisinde çalışarak, gençlerin ve ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin  girişimcilik ve finansal okuryazarlığı konusundaki bilgi ve becerilerini artırarak ilimize katkı sunmayı çalıştık.

 

Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu olarak bu proje kapsamında oluşturulan öğretmen ve öğrenci el kitapları doğrultusunda, belirlenen öğrencilerimizle beraber yukarıda bahsedilen konularla ilgili bir sene boyunca haftada iki saat çeşitli dersler ve eğitimler verdik. Bu derslerde öğrencilerimiz farklı etkinlikler ve etkileşimli online dersler eşliğinde aşağıdaki konularda çocukluk dönemlerinden itibaren bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamaya çalıştık.

a) para ve fiyat bilgisi

b) geleceği planlama yeteneği kazanmak

c) küçük bir bütçe yönetmek

d) borçlanmadan kaçınmak

e) mevcut varlıklarını yönetmek ve geleceği planlamak

 

F.A.BU.L.Aprojesi üç öğretim birimleri:

• Ünite 1: Girişimcilik becerileri

• Ünite 2: İşletmedeki kişisel nitelikler

• Ünite 3: Kendi işinizi yönetme

 

Finansal Eğitim aşağıdaki konuları inceleyerek erken finansal becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır:

 

• Nakit noktası kartı

• Temassız ödemeler

• Ön ödemeli kart

• Online bankacılık

• Telefon bankacılığı

• Banka havaleleri

• Kredi kartı

• Para

• Çekler

• Tasarruf

• Yatırımlar

• Bankacılık

 

Sayfa Görüntülenme Sayısı (4037)
Print
Etkinlik Takvimi
«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !