X
Haberler
Giresun Kızları Amasya'da

Published on 27 Nisan 2016 Çarşamba

Giresun Kızları Amasya'da

Kız öğrencilerin tarih bilincini geliştirmek, bölgenin en gelişmiş planeteryumunda gökbilimiyle ilgili incelemeler yapmak üzere Amasya İline gezi düzenlendi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması için Hibe Programı” kapsamında Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneğimizce (HEGEM) yürütülmekte olan "Giresun Kızlarını Kazanıyor" adlı proje kapsamında Giresun Lisesi, Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 75 öğrencinin katılımıyla 24 Nisan Pazar günü Amasya Gezisi gerçekleştirildi.
 
Kız öğrencilerin tarih bilincini geliştirmek, bölgenin en gelişmiş planeteryumunda gökbilimiyle ilgili incelemeler yapmak üzere düzenlenen gezi kapsamında, Milli Mücadelenin önemli adımlarından biri olan Amasya Genelgesinin imzalandığı Saraydüzü Kışlası ve Milli Mücadele Müzesi, Hatuniye, İç Şehir, Tarihi Amasya Evleri, Kral Kaya Mezarları, Ferhat Su Yolu, Eski Amasya Şehir Maketi ve Planeteryum (Uzayevi) ziyaret edildi.
 
Geziye, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, HEGEM Başkanı Dr.Rahman ÇAKIR ve proje ekibi, geziye katılan okulların yönetici ve öğretmenler ile yaşam koçlarından oluşan 95 kişi katıldı.


Sayfa Görüntülenme Sayısı (3630)
Print
Etkinlik Takvimi
«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !