X
Haberler
Giresun'da Medyada Tekelleşme Konferansı Yapıldı

Published on 11 Aralık 2015 Cuma

Giresun'da Medyada Tekelleşme Konferansı Yapıldı

AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu -III Medya Hibe Programı (CSD-III/M) kapsamında Giresun Gazeteciler Derneği tarafından yürütülmekte olan “Türk Medyasında Haber Takibi ” adlı hibe projesinin kapanışı “Medyada Tekelleşme” konulu konferansla gerçekleşti. 

Toplantının açılışında konuşan Sayın Valimiz Hasan Karahan, Giresun’da güçlü bir basın olduğunu belirterek, “Hayırlı bir toplantı olmasını diliyorum. Giresun’da etkili güçlü, çok fazla sermaye merkezîleşmemiş  bir basın var. İdareyle gerekli seviyede  gerekli mesafede gerekli karşılıklı saygı ve sevgiye esas alan ilişki var. Dolayısıyla biz basınımızdan memnunuz. Umarım ki basınımızda bizden memnundur. Toplantısını başarılı geçmesini diliyorum. Dünyada basınla ilgili sıkıntılar vardır. Bizim basınımızın da sıkıntıları vardır. Özellikle sermaye konusunda. Ama Nasrettin Hocanın dediği gibi parayı veren düdüğü çalıyor. Eskiden de böyleydi. Şimdi de böyle.  Dolayısıyla burada devlete çok önemli görevler düşüyor. Devletimizin de bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri  ve destekleri  yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Hayırlı olsun. Yurt dışından gelen konuklarımıza ve basın mensuplarımıza hoş geldiniz diyoruz. Hayırlı ve başarılı bir toplantı diliyorum.”şeklinde konuştu.

Uluslararası ayağı da olan böylesi bir toplantıya ilimizin ev sahipliği etmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten İstanbul Milletvekili hemşerimiz Hasan Turan’da “Tabi Giresunlu gazetecilerin böyle anlamlı bir organizasyona, ulusal ve uluslararası bir düzeyde  bir organizasyona imza atması bizleri sevindirmiştir. Bende bu organizasyonda bulunmaktan kendime görev bildim.  Şehrimizin öne çıktığı bir organizasyonda bulunmaktan son derece mutluyum. Gazetecilik misyon gereği sınır tanımayan bir meslektir. Habercilik güzel, yada kötü ilginç olayları yorum katmadan sunmaktır. Uluslararası ayağı olan bu toplantıyla Giresun’un kabuğunu kırdığını, dünyaya açılan bir kapıya ev sahipliği yaptığını görmekten dolayı son derece mutluyum. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.

Toplantının hayırlı olmasını dileyen Giresun Belediye Başkan Vekili Mustafa Sarıaydemir de  panelin alanında iyi bir örnek olacağına inandığını söyledi.

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, katılımcılara teşekkür ederek, 1 yılı aşkın bir süredir yürüttükleri projenin bugün kapanışını gerçekleştireceklerini belirtti Bayram,  “1 yılı aşkın süredir sürdürülen proje kapsamındaki faaliyetler içinde 100’e yakın makale yazıldı. Bu makaleleri dili İngilizce olan bir kitapta bir araya getirerek gelecek nesillerin hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sayın Valimiz Hasan Karahan’a Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram bir plaket takdim etti. Vali Karahan’da Konferansın oturum başkanlığını yürütecek olan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Atılgan’a plaket verdi.

Başkanlığını Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Atılgan’ın yaptığı ve Hürriyet Gazetesi eski Bürüksel Temsilcisi Zeynel Lüle, TV program yapımcısı ve spor yazarı Haldun Dolmaç, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı ile Birgün Gazetesi yazarı Mustafa Kemal Erdemol’un konuşmacı olarak katıldığı konferans soru cevap kısmıyla sona erdi.
Sayfa Görüntülenme Sayısı (3276)
Print
Etkinlik Takvimi
«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !