4-7 Mayıs 2015 tarihlerinde, Beyoğlu Belediye Başkanlığı Gençlik Merkezi’nde Beyoğlu Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, Beyoğlu İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcilerinden oluşan 35 kişilik bir gruba, İstanbul Valiliği Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi Eğitmeni AB İlişkileri Uzmanı Barış ORHANLIOĞLU tarafından Avrupa Birliği Metodolojisine göre Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verilmiştir.
Eğitimde Proje Kavramı, Hibe Kavramı, Proje Döngüsü Yönetimi, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı – Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Adımları (Paydaş, Sorun, Hedef, Strateji Analizleri) üzerinde durulmuştur. Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizi ve Mantıksal Çerçeve pratik uygulaması örnek metinler üzerinden yapılmış olup; proje hazırlama ile ilgili kavramların pekiştirilmesi amacıyla Yumurta Oyunu gerçekleştirilmiştir.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması (VABpro) Projesi ardından, Nisan 2015’te, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda, illerde proje hazırlama eğitimlerini sürdüren VABPro Projesi pilot illerinden, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitmenlerine yönelik olarak verilen eğitimlerin pekiştirilmesi ve birbirlerine yaklaştırılması amacıyla düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi" ardından ilk eğitim olma özelliği taşıyan bu eğitim 4 tam gün sürmüştür.
Eğitim süresince Nisan ayında AB Bakanlığı’nda üzerinde çalışılan, pilot il temsilcilerinin yorumlarıyla şekillenen ve Eğitmen Ayça HAYKIR tarafından sunulan yeni örneklerle çeşitlendirilen eğitim müfredatı kullanılmıştır.
Yeni örneklerle çeşitlendirilmek suretiyle Türkiye’de ilk defa düzenlenen bu çalışmanın diğer illerde de, öncelikle VABPro Projesi pilot illeri ortaklığında, değişik Valilik AB Birimleri işbirliği ile planlanması düşünülmektedir.