X
Haberler
Kahramanmaraş'ta Proje Hazırlama Eğitiminin İkincisi Düzenlendi

Published on 2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kahramanmaraş'ta Proje Hazırlama Eğitiminin İkincisi Düzenlendi

“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” VABPRO; Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirilmiştir.

Proje kapsamında AB Projeleri için Eğiticilerin Eğitimi programı düzenlenmiş ve İllerde eğitici havuzu oluşturmak üzere her ilden iki kişinin katılım sağlayacağı sekiz günlük sertifikalı bir “Eğiticilerin Eğitimi Programı” düzenlenmiştir. Bu programa katılan kişiler tarafından her ilde, biri profesyonel eğitimcilerin desteği ve yönlendirmesi ile olmak üzere toplam üç proje hazırlama eğitimi verilmesi planlanmıştı. “Eğiticilerin Eğitimi Programı” ilk bölümü 11-18 Kasım 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleşmiştir. Eğitim vermek üzere Kahramanmaraş Valiliği  AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi adına AB Proje Uzmanı Sinan EL ve AB Proje Uzmanı Kürşat ÇİFTÇİ katılmıştır.

İllerde farklı kurum kuruluş temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve ilgili kişilere eğitimler vermek üzere üç farklı eğitim planlanmıştır. Eğitim faaliyetinin birincisi 10- 13 Mart 2014 tarihinde Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir. Eğitim Kahramanmaraş Valiliği  AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi  uzmanları  tarafından verilmiştir.

Eğitimin ikincisi 25-26-27 Mart 2014 tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yaşlı Bakım Hizmetleri Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenmiştir. Eğitim yine Kahramanmaraş Valiliği – AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Uzmanları Sinan EL, Emrah TEKİN ve Kürşat ÇİFTÇİ tarafından verilmiştir. Bu eğitim kapsamında katılımcılara proje döngüsü yönetimi hakkında bilgilendirmeler yapılmış ve grup çalışmalarıyla katılımcılara proje hazırlama alanında uygulamalar yaptırılmıştır.

Sayfa Görüntülenme Sayısı (3051)
Print
Etkinlik Takvimi
«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !