X
Haberler
Şehir Eşleştirme Programı Kapsamında Düzce Valiliği, Hırvatistan’ın Dubrovnik Şehri ile Eşleşti

Published on 25 Nisan 2014 Cuma

Şehir Eşleştirme Programı Kapsamında Düzce Valiliği, Hırvatistan’ın Dubrovnik Şehri ile Eşleşti

“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABPro)”, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında desteklenen, AB’ye katılım sürecinde gerçekleştirilen reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından geliştirilmiş 2 yıl süreli bir teknik destek projesi olup ve Aralık 2012 itibarıyla uygulamaya konmuştur. Düzce'nin de aralarında bulunduğu 20 pilot ilde yürütülen çalışmalarda AB ile ilgili konularda gerçek ihtiyaç ve önceliklerin belirlenmesi ve yerelde AB işleri ile ilgili kapasitesinin artırılması öncelikli hedefler arasında yer almıştır. Pilot illerde “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması”, “Sertifikalı AB Uzmanlık Eğitimi Programı”, “Eğiticilerin Eğitimi”, “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri”, “Şehir Eşleştirme Programı”, “Bölgesel Çalıştaylar” ve “Yurtdışı Çalışma Ziyaretleri” gibi çok sayıda faaliyeti kapsayan projenin toplam bütçesi 1.950.000 Avro’dur.

VABpro kapsamında  yürütülmekte olan "Şehir Eşleştirme Programı"nın  ana hedefi  20 pilot  ildeki valilik AB birimlerinin diğer yerel ortaklarla birlikte, AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşları ile  AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına  yönelik  olarak  ortaklıklar kurmalarını sağlamaktır.

VABpro kapsamında  20 pilot il ile Avrupa’dan 18 ülkeden, 35 şehir, bölge ve eyaletten davet edilen katılımcıların, belirli bir tema üzerinde yürütebilecekleri ortak faaliyetleri belirlemelerinin amaçlandığı uluslararası konferans,  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt  Çavuşoğlu’nun katılımıyla 14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşmiştir.  Üç gün süren programın açılış konuşmalarını Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR,  Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı  Muhsin ALTUN, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet CANGİR,  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Béla SZOMBATI ve  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt ÇAVUŞOĞLU yapmıştır.

20 pilot ilin (Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova) valilikleri ve yerel ortakları, Avrupa’nın farklı bölgelerinden 213 başvuru arasından seçilen 35 yerel yönetim temsilcisi ile şehir eşleştirme programı ve potansiyel işbirliği alanlarına dair etkileşimli çalışmalar yürütmek adına eşleşmek için bir araya gelmiştir. Katılımcı bölge ve şehirler arasında Budapeşte, Lizbon, Atina, Riga, Talin ve Ljubljana gibi başkentlerin yanında bir çok marka şehir de bulunmaktadır.

Ortak faaliyetler için ülkeler arası eşleşmelerin amaçlandığı  uluslararası  konferansta, Düzce ili, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Salih KARABULUT’un başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Ayhan YILMAZ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tolga KAYA ve AB Ofisi Görevlisi Ahu TİMURKAYNAK’tan oluşan bir heyet tarafından temsil edilmiştir. 20 pilot ilden ilk eşleşme Düzce Valiliği ile Hırvatistan’ın Dubrovnik Vilayetinin Yerel Yönetim’i arasında gerçekleşmiştir.Şehir Eşleştirme Programı kapsamında  gerçekleşecek çalışma ziyaretlerinin  2014 yılı Mayıs- Kasım ayları arasında  olması beklenmektedir. 

Sayfa Görüntülenme Sayısı (5393)
Print
Etkinlik Takvimi
«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Arşiv

 

Bizi Takip Edin !