2009 yılında çağrısı yayımlanan ve önceliği kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmak için etkili bir şekilde aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirme ve bu tedbirlerin uygulanma kapasitesini artırmayı amaçlayan AB hibe programı kapsamında Çankırı İl Özel İdaresince hazırlanarak Çankırı Karatekin Üniversitesi (Meslek Yüksekokulu) ve Tarım İl Müdürlüğü’nün ortak olduğu “Kırsaldan Kentsele Hünerli Eller “Projesi tanıtım toplantısı 26 Ağustos 2010 tarihinde Çankırı Valiliği Toplantı Salonunda Yapıldı yapıldı.
Tanıtım toplantısına Çankırı Karatekin Üniversitesi MYO Müdürü Doç. Dr. Rıza Gürbüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, , Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, İl Planlama Müdürü Gazi Baykaler, AB Projeler Koordinatörü İsmail Karadana ve kadın girişimciler katıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız Başkanlığında başlayan tanıtım toplantısında Yıldız proje hakkında kısa bir bilgi vererek “Bu proje ile ilimizde ekonominin güçlendirilmesi ve iş ortamının iyileştirilmesine katkıda bulunmak için kadının istihdam edilebilirliğini verilecek beceri kazandırma eğitimiyle arttırmayı amaçlıyoruz. Proje tutarımız; 106.643 Avro, Hibe Miktarı; 92.779 Avro, Proje süresi 12 ay, Vasıf kazandırılacak kişi sayısı 50, Proje Kapsamına İstihdam sayısı 2, Kursiyerlerin günlük harcırahı 8 Avro.” dedi.
Açılış konuşması sonrasında Proje Koordinatörü Fulya Köroğlu tarafından projenin içeriği ve sağlayacağı faydalar hakkında ayrıntılı sunum yapıldı.
Proje Koordinatörü Fulya Köroğlu “Proje kapsamında eğitime alınacak 50 kadının 20’sinin girişimci düzeyinde eğitileceği, Orta vadede en az 15 kadının istihdam edilmesi ve 7 kadının ise girişimci olması beklendiği, ayrıca kurulacak kooperatife bağlı olarak birlikte üretme ve gelir elde etme imkanı doğacağını” belirtti.
Çankırı Karatekin Üniversitesi MYO Müdürü Doç. Dr. Rıza Gürbüz; “Proje yapmak için proje yapılmamalıdır. İl olarak ne yapabileceğimizi iyi bilmemiz lazım. Bu projelerdeki asıl amaç doğru ve ihtiyaca yönelik hibe kaynaklarını işbirliği ve elbirliği ile Çankırı’ya kazandırmaktır. İlimiz Kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının Türkiye ortalamasına göre en düşük olduğu illerden birisidir. Kadınları istihdam edebileceğimiz fazla iş alanımız yok. Kadın müteşebbisci sayısı parmakla sayılacak kadar az. Bu oranın arttırılması lazım. Kadın Girişimciler derneğinin şimdiye kadar kurmalı ve çalıştırmalıydık. Dernek kurma ve proje hazırlamada Kadınlar öncü olsun biz destek sağlamaya hazırız. Ben yaparım düşüncesi yanlış bir düşüncedir. İşbirliği anlayışını geliştirmemiz lazım. Temennimiz sürdürülebilir bir alt yapıya sahip, çalışan bir işbirliği platformu oluşturmak, Çankırı ve ülkemiz için faydalı projeleri işbirliği ve elbirliği ile hazırlamak ve uygulamaktır.” dedi.
Son olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, anlatılanlarda anlaşıldığı üzere “Ben değil biz zihniyetiyle hareket ederek, böylesi projelerin çoğalmasını temenni ediyorum. Böylesi projelerde her türlü desteğe hazırız” dedi.