ARÜ’NÜN ULUSLARARASI PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
AB Bakanlığı’nın 2014 yılı Teklif
Çağrısı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri, Erasmus+ Ana Eylem 2 -
Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında desteklenen "Preserving and
Marketing Farmhouse Artisan Cheese – Çiftlik Peynirlerinin Korunması ve Pazarlanması"
başlıklı projenin kapanış toplantısı 17 Ağustos 2016 tarihinde saat 09.00’dan
itibarin Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda
gerçekleştirildi. Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen
projenin kapanış toplantısına Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Genel
Sekreteri Ercan Gültürk, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin
Demirci, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Tanı, Kars İl Gıda
Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kars Bölgesi Veteriner Hekimler
Odası Başkanı Vargın Boy, ARÜ Öğretim Üyesi ve projenin araştırmacısı Yrd. Doç.
Dr. Sebahat Şeker, akademisyenler ve peynir üreticileri katıldı.
ARÜ’nün öncülüğünde Ardahan İl
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık
Müdürlüğü, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin yanı sıra; İspanya’dan Farmhouse
Cheese and Dairy Producers European Network (FACE), İtalya’dan Slow Food Italy,
Makedonya’dan ise Slow Food Bitola’nın proje ortağı olarak yer aldığı proje
başarılı bir şekilde tamamlandı. Kapanış toplantısında ilk konuşmacı ARÜ
Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal oldu.
Projenin yaklaşık iki yıl önce ARÜ koordinatörlüğünde başladığını belirten
Prof. Dr. Erginal, sözlerinin devamında proje ortakları hakkında ve projenin
içeriği hakkında detaylı bilgiler verdi.
Programın devamında ATSO Başkanı
Çetin Demirci, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Tanı,
Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Ardahan
Belediye Başkanı Faruk Köksoy birer açış konuşması gerçekleştirdi. Açış
konuşmalarının tamamlanmasının ardından projede katkıları bulunan ATSO Başkanı
Çetin Demirci, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, Ardahan İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürü Mustafa Tanı, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık
Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker’e Ardahan Belediye
Başkanı Faruk Köksoy tarafından birer teşekkür belgesi takdim edildi.
Program, açış konuşmalarının
tamamlanmasının ardandan gerçekleştirilen oturum ile devam etti. Oturumda ARÜ
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Eştürk Çiftlik Peyniri Üretim Rehberi isimli, ARÜ
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker Çiftlik Peyniri Üreticilerinin
Sorunları isimli ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Vargın Boy
Çiftlik Peyniri İçin Yeni Pazar Fırsatları isimli sunumlarını gerçekleştirdi.
ARÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın proje
çıktılarını kapsayan sunumunu gerçekleştirmesinin ardından kapanış toplantısı
tamamlandı.