Avrupa Birliği Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen ‘’Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması’’ Projesi (VABpro), Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Kahramanmaraş, İtalya’nın Portici kentinden 4 kişilik heyeti konuk etti. Konuk heyette, Portici Belediyesi Başkan Yardımcısı Aniello Pignalosa, Portici şehri Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Salvatore Nacarlo, AB İşleri Danışmanı Simone d'Antonio ile Kent Konseyi Üyesi Pasquale Sannino yer aldı. Heyet, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Kemal Karaküçük’ü makamında ziyaret ettiler.
Dört günlük gezi süresince, heyete Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr.Ekan Bulgan, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tayfur Can, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Sinan El, KMTSO yönetim kurulu üyeleri Furkan Bayazıt, Sıddık Ciğer, Mehmet Akif Gölcü ve Salih Ziya Gümüşer eşlik etti.
Kipaş Tarım’da meyvecilik, Aksu tesislerinde seracılık, Yaşar Dondurma Fabrikasında dondurma imalatını inceleyen heyet, Mado ve Ferah pastanelerinde de konuk edildiler. Zeytinyağı fabrikası, biber fabrikası ve İkra Metal’e de inceleme gezisi yapan İtalyanlara başta Germanicia antik kenti ve Başkonuş Yaylası olmak üzere şehrin tarihi ve turistik değerleri de tanıtıldı.
Ayrıca iki şehir arasındaki işbirliği yapılabilecek alanların görüşüldüğü değerlendirme toplantısında, işbirliğinin devam ettirilebilmesi için İşbirliği Protokolü imzalanması gündeme gelmiştir. Her iki tarafın da mutabık kalması durumunda ilerleyen haftalarda protokol imzalanması için girişimlere başlanacaktır.