Mardin VAB-Pro Kapsamında 3. Grup PCM Eğitimleri
( PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ VE PROJE YAZMA EĞİTİMİ )
Mardin Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Projeler Koordinasyon Merkezi (ABMAR) tarafından 1. Grup Eğitimleri “Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma Eğitimi” ABMAR Toplantı salonunda eğitmenler Burhan KÖSE ve M.Ali KILINÇKAN tarafından 3-5 Mart’ta verilmişti.
Proje yazma ve Proje Döngüsü yönetimi 2. grup eğitimleri için 19/20/21 Mart tarihlerinde eğitimler verildi.
VABPro Kapsamında 3. Grup PCM Eğitimleri 25/26/27 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Eğitime İnternet üzerinden başvuru yapan yüzlerce kişi arasından uygun bulunan İlçe Kaymakamlıkları, İl Müdürlüklerinden ve çeşitli STK'lardan gönüllü olarak görevlendirilen 16 personel katılmaktadır.
Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi (ABMAR) Genel Koordinatörü Burhan Köse ve Proje Uzmanı M. Ali KILINÇKAN tarafından verilen eğitimde, Proje Döngüsü Yönetimi alanında katılımcılara, projelerle ilgili olarak detaylı bilgiler aktarılıyor. Son yayınlanan teklif çağrıları ile ilgili yapılması gerekenler ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde ayrıntılı bilgiler ve uygulamalı eğitimler verilecektir.
Eğitimde:
*Proje Nedir?
*Proje Döngüsü Yönetimi Nedir?
*Sorun Analizi Nasıl Yapılır?
*Hedef Ağacı Nasıl Oluşturulur?
*Strateji ve Paydaş Analizi Nasıl Yapılır?
*Faaliyet Planlamasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
*Bütçe Hazırlamada Önemli Hususlar Nelerdir?
*Mantıksal Çerçeve Hazırlanırken İzlenecek Yol Nedir?
Başlıklarının yer aldığı temel konular ile katılımcıların rol aldıkları uygulamalar gerçekleştiriliyor. Eğitimde ekip çalışması ve workshoplar da yer alacaktır.
Ayrıca eğitimde Ulusal Ajans’ın Erasmus+ Programları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktarılıyor.
3 gün sürecek eğitimde katılımcılar, Proje Döngüsü Yönetimi, Proje Yazma ve uygulanması ile ilgili teorik ve pratik bilgiler kazanacaklar.
Eğitim sonunda katılımcılara PCM Eğitimi (Proje Döngüsü Eğitimi) sertifikaları verilecektir.